VREDNOTE IN POSLANSTVO RETORIK d.o.o.

Vrednote

 
 

  1. Ljubezen.
  2. Zdravje.
  3. Odgovornost.
  4. Svoboda.
  5. Radost.
  6. Uspeh.

Tisti, ki delamo v in za podjetje Retorik, se vsak dan učimo. Tudi o ljubezni. Verjamemo, da jo moramo najprej čutiti do sebe, da jo lahko – preko besed in dejanj – ponesemo v svet. Med naše poslovne partnerje, ki v vseh teh letih niso prav nikoli ostali ostali “samo” poslovni partnerji. Slej kot prej so postali naši prijatelji, naši zavezniki, naše “pleme”, s katerim ustvarjamo boljši svet.

Ker verjamemo v ljubezen, do sebe in drugih, se v podjetju Retorik trudimo živeti zdravo. Najbrž so tudi leta obeh direktoric in ustanoviteljic podjetja (2×20) “kriva” za to, da v našem podjetju cenimo sprehode, jogo, telovadbo za hrbtenico, zdravo prehrano, masaže in potovanja. Ker vam lahko iz prve roke povemo, da tudi slednja, tako kot ljubezen, vplivajo na zdravje.

Naša odgovornost je naše in vaše dobro počutje (preberite ta stavek še enkrat). Naučimo vas prijazno komunicirati s samim seboj in s svetom. Naša odgovornost je, da vam na obraz priženemo nasmeh, ker ta vpliva tudi na zgoraj omenjeno zdravje. Duševno in fizično.

Svoboda. Že sama beseda požene kri po žilah. V podjetju Retorik živimo svobodo. V delovnem času, v lastnih odločitvah o razporejanju le-tega, v dihanju čistega zraka, srebanju suhe zlate penine, potovanjih, branju znotraj delovnega časa, dolgih pogovorih in dobri hrani. Občutek svobode nam prinaša še dodatno motivacijo za delo, ki ga opravljamo.

Odrasel človek se v povprečju nasmeje 14-krat dnevno. Otrok pa 400x na dan. Pri nas smo radostno hvaležni, da smemo delovne urice preživljati v družbi tistih sodelavcev, ki sledijo našim vrednotam, viziji in ciljem, pa hkrati radostno hvaležni, da si lahko privoščimo reči “ne” tistim sodelavcem in poslovnim partnerjem, s katerimi ne najdemo skupnih vrednot.

Za nas pomeni uspeh to, da znamo najti harmonijo med osebnim in poslovnim, hkrati pa smo dovolj finančno stabilni, da lahko tako na enem kot na drugem področju izpolnjujemo svoje sanje in sanje tistih, ki jih imamo radi. Uspeh pomeni tudi imeti čas in biti sposoben pomagati.

Poslanstvo

Poslanstvo Retorik d.o.o. je, biti tukaj za vas, z ustrezno pomočjo in ukrepi, ko se v podjetju pojavi trenutek slabosti, povezan s počutjem zaposlenih, vodenjem, komunikacijo ali motivacijo.

Ekipa Retorik d.o.o. smo tisti, ki smo opora vodstvu podjetja, ko se nakopičijo težave v medosebnih odnosih in v komunikaciji.

Pomagati vodjem najti pravo pot, ko se začno spraševati, kaj delajo narobe, da se aktivnosti ne odvijajo po željah in zaposleni niso več dovolj motivirani za delo, je naše poslanstvo.

Retorik d.o.o. ni in ne bo klasični ponudnik izobraževalnih programov. Smo ljudje s posebej dobro razvitim čutom za soljudi, za težave, za drobne malenkosti, ki kratijo uspešnost. Smo tisti, ki imamo znanje in znamo znanje predajati. Smo posamezniki, ki čutimo, ki se odzivamo. In učinovito vplivamo! Smo nasmejani posamezniki z izredno pozitivno energijo, ki je nalezljiva. Smo tisti, ki nastavimo »ramo za plakanje« in znamo pomagati dvigniti glavo z nje, da naši partnerji stopijo z dvignjeno glavo naprej.

Naše stranke niso samo poslovni partnerji. So prijatelji, ki nam zaupajo, mi pa to zaupanje upravičimo s pravimi koraki, vestnim delom in učinkovitimi prijemi. Vedno bo med našimi prioritetami tudi čas za druženje z njimi. Ta čas je najbolj dragocen. Daje neprecenljive informacije za naše delo in daje nepozabne, prijetne spomine.