“Res te ne razumem!” 

“Pazi, kaj ji boš rekel, ker je zelo občutljiva!” 

“Stokrat mu povem eno in isto, pa ne sliši!” 

So vam zgoraj napisani primeri kaj znani? Slišimo jih lahko tako v medosebni komunikaciji doma kot na delovnem mestu. In z dobrimi podnapisi bi lahko razložili, da gre “samo” za razlike v naših, moško-ženskih, možganih! 

Že po naravi ženske in moški različno dojemamo informacije.

Moški gledajo, pa ne vidijo, ženske pa dostikrat vidijo tudi takrat, ko ne gledajo.

Zagotovo ste opazili še, da se ženske smejejo več kot moški! Ste se kdaj vprašali zakaj? No, o tem, kdo večkrat joče, raje ne bomo (Ali pač! Zagotovo boste namreč izvedeli, iz česa so sestavljene solze in zakaj jih najpogosteje pretakamo!). Ženska hitro zameri, četudi moški ni mislil nič napačnega. Kako se torej pogovarjati, da “se bomo imeli preprosto radi?” 

 Na predavanju boste slišali izključno dejstva, vezana na različno komunikacijo moških in žensk, podkrepljena z duhovitimi in skrbno izbranimi primeri! 

Pa vendar, šalo na stran…

V službi lahko takšne zamere vzamejo veliko dragocenega (plačanega!) časa. 

 Svetujemo vam, da pri podajanju navodil ženskam upoštevate njihovo intuitivno obvladovanje govorice telesa, medtem ko pri moških upoštevate dejstvo, da morajo biti navodila podana neposredno in ne med vrsticami. Ženske o svojih težavah rade govorijo, brez da bi iskale rešitev. Moški o svojih problemih debatirajo izključno z namenom: najti rešitev! 

Lahko vam pomagamo izboljšati razumevanje in odnose, s tem pa vplivati na večjo učinkovitost zaposlenih. Tedensko v službi namreč porabimo 2,8 ure za reševanje konfliktov! 

V podjetju Retorik d.o.o., iz katerega prihajamo, se ukvarjamo s komunikacijo in retoriko v različnih okoljih. Polona Požgan, diplomirana zgodovinarka in politologinja in Mojca Pehant, diplomirana ekonomistka in certificirana mediatorka, že 20 let proučujeta in raziskujeta vpliv komunikacije na medosebne odnose v podjetjih. 

Na osnovi dolgoletnih izkušenj je Polona Požgan pripravila predavanje o vlogi žensk pri vzpostavljanju in ohranjanju dobre medosebne komunikacije v podjetju. Z zanimivimi in zabavnimi primeri iz vsakodnevnega življenja pokaže, kako različno si ženske in moški razlagamo določeno navodilo. 

Vsak ima pravico biti drugačen!” 

S predavanjem Polona poslušalke in poslušalce nasmeji, sprosti in jim hkrati na nevsiljiv način predstavi vpliv komunikacije na medosebne odnose. Med drugim odgovori tudi na ta vprašanja: 

1. Kje so iskrice v očeh – zakaj se odrasli ne smejemo več? In zakaj se ženske smejemo pogosteje kot moški?

2. Kako s pozitivnimi kretnjami vplivamo na to, da se ljudje okoli nas počutijo dobro? 

3. Kakšen tip komunikacije privlači ženske in kakšen moške (stranke)?

4. Kako zelo pomembno je rokovanje s stranko in kaj se pri rokovanju dogaja z neverbalno komunikacijo? 

5. Zakaj moški v hladilniku ne najde masla in zakaj ženske govorimo več kot moški?

6. Kaj ženske želimo slišati od moških in zakaj moški velikokrat nič ne slišijo? 

Predavanje lahko izvedemo med službenim časom, izven njega, lahko pa tudi ob posebnih priložnostih, in sicer v dolžini do 90 minut. 

Cena predavanja je 800,00 EUR + DDV.  + potni stroški 

Za več informacij oz. rezervacijo termina pokličite na telefonsko številko 041 205 533 ali nam pišite na petra@retorik.si